Woonkamer sfeervol maken

Woonkamer sfeervol maken. Een sfeervolle woonkamer is natuurlijk veel leuker dan een saaie niet sfeervolle woonkamer. Klinkt heel logisch maar hoe kleed je nu je woonkamer sfeervol aan? Dit lijkt soms moeilijker dan het is. Hoe je dit kunt doen laat ik je zien doormiddelen van inspiratie materiaal en voorbeelden.

Woonkamer sfeervol maken hoe doe je dat?

Je hoeft echt niet je hele woonkamer te veranderen om je woonkamer iets van sfeer te geven. Vaak zit het hem in de kleine dingen. Je hoeft alleen het accent er nog even op te leggen. Kortom wat betekent sfeer voor jou?

Een sfeervolle woonkamer voor man of vrouw

De meeste mannen hebben vaak geen oog voor sfeer. Ze zijn daar niet zo mee bezig en dat is helemaal niet zo erg. Alleen voor de vrijgezelle man is het misschien toch wel handig om iets aan zijn inrichting te doen. Vaak zijn het toch de vrouwen die snappen hoe je iets sfeervol maakt. Zal vast komen omdat vrouwen zich vaker optutten en zich in de make-up zetten. Ook qua kleding weten ze kleuren net even iets beter op elkaar af te stemmen.

Woonkamer sfeervol maken hoe
Woonkamer sfeervol maken hoe

Kortom welke sfeer past bij jou? Denk bij mannen vooral aan. Stoer, ruig, avontuurlijk, back to basic.

 

Interieur voor mannen

 

Woonkamer sfeervol inrichten voor vrouwen

Wat mij heel vaak opvalt als ik mensen help is dat de man juist meer voor het vrouwelijke gaat en de vrouw juist meer voor het mannelijke. Klinkt misschien gek maar ook wel weer logisch. Een Lamborgini is bijvoorbeeld ook zo op die manier ontworpen alsof het een vrouw is. Als ik de mannelijke klant vraag welke richting hij op wil qua interieur en daarbij zijn richting omschrijft dan zie ik heel veel kenmerken daarvan terug in zijn vrouwelijke partner. Andersom is dat net zo. Zij vertelt juist iets meer van stoer en volwassen te houden. Vrouwen kunnen wat dat betreft veel meer kanten op dan mannen. Ze kunnen gaan voor iets tuttigs of juist iets heel stoers. Bedenk daarom voor jezelf of samen welke kant je op wilt gaan.

Woonkamer sfeervol maken
Woonkamer sfeervol maken

In bovenstaande afbeelding zie je een woonkamer waar veel wit gebruikt wordt. Je ziet nu dat het accent gelegd kan worden op planten en de mooie cactus. Juist dit is wat de sfeer overbrengt op het geheel. Ook de fotogalerie zorgt voor extra sfeer.

Om alles een geheel te geven begint het met de juiste kleuren combinatie. Met behulp van een moodboard kun je later veel makkelijker kiezen of iets wel of niet geschikt is voor je woonkamer.

Moodboard kleuren woonkamer sfeervol
Moodboard kleuren woonkamer sfeervol

Meer Artikelen

  • 54
    Woonkamer Trends 2018. Voor de meeste mensen is de woonkamer een plek die je absoluut leuk wilt inrichten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten afwerk materialen dat je wellicht de bomen tussen het bossen niet meer ziet. Elk type afwerkingsmateriaal heeft weer voordelen en nadelen. Ga je meer voor de…
    Tags: de, woonkamer, niet, meer, zijn, voor