Woonkamer tegels 100×100

Het idee van een gietvloer is dat je geen voegen ziet. Met tegels zie je hoe dan ook altijd wel iets van een voegje. Groot of klein, duidelijk of net zichtbaar. Met grootformaat tegels van 100×100 heb je natuurlijk veel meer het idee zoals dat van een gietvloer. Mosa maar ook Rak hebben grootformaat tegels in verschillende kleuren. Vaak bij donkere vloeren is het oppervlak net iets te mat waardoor het veel minder onderhoudsvriendelijker is. De grootformaat tegels van Rak hebben een iets ander oppervlak dan dezelfde GPD serie 60×60 tegels. Kras eens met je nagel op bijvoorbeeld de GPD 57 100×100 en de GPD 57 60×60. Je merkt duidelijk een verschil. XXL Tegels worden vaak gebruikt in woonkamers. Mocht je een donkere strakke redelijk effen vloer willen dan maak je met de GPD 100×100 Tegels van RAK een goede keuze.

xxl-tegels-woonkamer-100x100

Het leggen van grote tegels in een woonkamer is moet goed gebeuren. Denk ook aan vloerverwarming. Holle plekken onder een tegel kun je voorkomen door de butter and flow techniek. Dit houd in dat je zowel de vloer als de tegel voorziet van lijm.

Met het Raimundi Leveling Systeem zorg je ervoor dat de tegels vlak verlijmd kunnen worden.

raimondi-leveling-system
Raimundi Leveling Systeem Clips en Keggen – Starterskit

Wel raad ik je aan deze tegels niet in je eentje te leggen. Ze zijn redelijk zwaar dus je hebt zeker twee of drie sterke mensen nodig. Ook het zagen van deze tegels zou ik vooral aan de vakman over te laten.

Wil je meer weten over deze tegels? Bekijk deze tegels in Groningen

Geef je mening

  Subscribe  
Abonneren op