Zelfde vloer door hele huis? Of juist niet?

Zelfde vloer door hele huis? Leuke vraag en ik denk dat er veel mensen zijn die willen weten of ze voor de keuken, hal en de woonkamer dezelfde vloer moeten nemen of juist niet. Vaak herken ik meteen een onderscheid in de reden waarom veel mensen juist wel verschillende vloeren in gedachten hebben. Lees in dit artikel het verhaal.

Zelfde vloer door hele huis

De reden waarom mensen voor verschillende soorten vloeren kiezen heeft meestal te maken met het gebruik. Natuurlijk willen we voor de keuken en de hal een praktische vloer die makkelijk schoon te maken is. We willen een vloer die niet vuil gevoelig is voor deze ruimtes.

Vroeger toen het anders was

De reden waarom we vroeger verschillende vloeren kozen en daarom nu ook denken dat het logisch is ga ik je hier uitleggen. Vroeger hadden we geen vloerverwarming en om een warm gevoel te krijgen en het in de woonkamer gezellig te maken zag je in de woonkamers voornamelijk houten vloeren liggen. Een houten vloer voelde gewoon warmer aan de voeten zonder vloerverwarming. In de hal en in de keuken moest het vooral praktisch zijn. Om deze reden zag je daarom vooral plavuizen liggen. Dit is ook meteen de reden waarom veel mensen nog steeds denken dat dit de enige juiste manier is.

Tijden veranderen

Ja tijden veranderen en zo ook op het gebied van vloeren. Tegenwoordig is vloerverwarming bijna niet meer weg te denken en begint het de nieuwe standaard te worden. Een houten vloer in de woonkamer om de voeten warmer te houden is niet perse meer nodig. Er zijn nu extreem veel goede en mooie alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan keramisch parket in plaats van een houten vloer. Hiermee wil ik zeggen dat dit ook in de keuken en hal heel praktisch is en je dus nu de vloer in zijn geheel kunt doortrekken. Kortom je bent nu veel vrijer dankzij de vele mogelijkheden. Ook andersom is dit natuurlijk zo. Heb je een mooie natuursteenlook tegel gevonden dan kan dit ook gewoon in de woonkamer. Gezien de vloerverwarming van vandaag de dag voelt het ook hier warm aan de voeten. Heerlijk toch!

Waarom je wel alles dezelfde kleur zou moeten doen

Persoonlijk hou ik zelf van eenheid in een huis. Het gevoel dat alles bij elkaar hoort en de ruimtes mooi in elkaar overlopen. Gevoelsmatig heb je meer het gevoel alsof de ruimte groter is wanneer de vloer ondoorbroken door loopt. Zou je allemaal kleine vloeroppervlaktes creëren door verschillende vloerafwerkingen te kiezen dan lijkt het kleiner. Kortom heb je een gigantisch huis dan zou het niet een heel gek idee zijn. Wil je juiste het gevoel creëren van een grotere ruimte dan zou je zoveel mogelijk alles in dezelfde kleur kunnen uitvoeren.

Kies je voor verschillende vloeren?

Kies je wel voor verschillende vloeren? Waar je dan aan kunt denken om toch een ruimer gevoel te creëren is het contrast tussen de vloeren. Bij grote contrasten zoals zwart en wit of zwart en beige wek je natuurlijk heel duidelijk dat het verschillende vloeren zijn.

Bij zachte contracten oogt het meer als een ruimte. Let er wel op dat met zachte contrasten de kleuren erg goed bij elkaar moeten passen. Heb je hier vragen over laat het mij gewoon weten.

Check ook dit eens: Waarom je voor keramisch parket moet gaan

2
Geef je mening

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anna

Zou je adviseren om ook dezelfde vloer voor verschillende verdiepingen te doen? Of kan dat wel verschillen in kleur?

Egbert

Dankzij dit artikel hebben we een hele mooie vloer gevonden bij de Tegelaer in Oostwold!

Dank je!