Zithoekje Creëren

Zithoekje Creëren . Hoe creëer je een zithoekje? Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. Daarom hier een artikel met natuurlijk weer enkele voorbeelden zodat jezelf aan de slag kunt.

Zelf ben ik mij constant aan het inspireren. Waar ik ook naar kijk, ik onthoudt dat gene waar ik zelf eens een vraagteken bij gesteld heb. Dit kan zijn een foto, of gewoon bij iemand thuis. Veel mensen gaan voor iets wat veel gedaan wordt door anderen. Logisch want dit is heel veilig om te doen. Toch vindt ik het leuker om te kijken naar mensen die wat gewaagder zijn met hun interieur. Hoe ga jij je zithoekje creëren?

De basis van een zithoekje creëren

Er zijn een aantal basis punten waar je rekening mee kan houden

Gezellig, doormiddel van een vloerkleed, kleedjes en kussens

Het zijn de sfeermakers van elke zithoekje. Zo creëer je meteen de sfeer die jij wilt. Kies kleuren die terugkomen in je interieur. Het is misschien even zoeken maar zo lijkt het veel rustiger en minder rommelig.

Gezellige Zithoek Creëren Woonkamer
Gezellige Zithoek Creëren Woonkamer

Functioneel. Een functionele indeling van je zithoek nodigt meer uit.

Een zithoekje moet wel functioneel zijn. Hier wil je relaxen en ontspannen. Alleen of met vrienden en familie. Kortom een functioneel zithoek voor meerdere doeleinden. Bedenk daarom hou je het in je eigen situatie functioneel maakt.

 

Zithoek Woonkamer Gezellig

    Zithoek Woonkamer Gezellig

De juiste sfeer. Welke stijl wil je laten zien of zelf zien

Een zithoek is een ideaal hoekje om een bepaalde sfeer neer te zetten. Zo kun je woonkamer neutraal inrichten, terwijl je met je zithoek de sfeer bepaald. Zo kun je focus houden op je zithoekje. De kleur in onderstaande foto is trouwen de kleur voor 2017!

 

Zithoek Creëren Sfeervol
Zithoek Creëren Sfeervol. Kleur 2017

Laat je zithoek zien en geef subtiel grenzen aan. Oftewel maak een hoekje binnen een ruimte

Geef subtiel grenzen aan doormiddel van een vloerkleedje. Door grenzen aan te geven maak je er echt een hoekje van. Niet overdrijven natuurlijk maar het mag best zicht baar zijn. In onderstaande foto een voorbeeld hiervan.

Zithoek Grenzen Vloerkleedje
Zithoek Grenzen Vloerkleedje

Banken hoeven niet perse tegen de wand aan te staan. Dit kan ook tegen een kast aan

Een bank is vaak bepalend voor je zithoek. Deze hoeft helemaal niet tegen de wand aan te staan zoals veel mensen denken. Je kunt met kasten ook een soort wand creëren. Zo heb je tevens een ideaal extra plekje om je spullen in op te bergen.

Zithoekje Creëren Bank
Zithoekje Creëren Bank

Maak het ruimtelijk

Een zithoekje moet makkelijk te bereiken zijn. Je wilt wel dat het uitnodigt er te zitten. Door het ruimtelijk te maken is het toegankelijker voor jezelf en voor je vrienden.

 

Zithoek Woonkamer Ruimtelijk
Zithoek Woonkamer Ruimtelijk

Meer Artikelen

  • 44
    Hoe creëer je meerwaarde. In mijn beleving is dit een hele interessante vraag. Hoe creëer je waarde dat er eerst niet was? Waar helpt deze waarde aan bij? Wat is de toegevoegde waarde voor iemand. Iedereen is anders en dat betekent dat iedereen waarde anders beleefd. Hoe druk je meerwaarde…
    Tags: de, voor