Zwart wit tegelvloer voeg tips

De voegkeuze van je vloer is in mijn ogen net zo belangrijk als de keuze in tegels. Daarom ga ik het hebben over punten waar je rekening mee kunt houden.

“De tegelzetter weet toch wel wat mooi is”

Uiteraard kan de tegelzetter je helpen met de keuzen in welke voeg in zijn beleving het mooist is. Wel kan zijn idee heel anders zijn als die van jou. Ik vind het belangrijk dat jezelf een goede keuze kunt maken.

Stel je hebt een zwart wit tegelvloer. Welke voeg zou je in eerste instantie doen? Denk je aan zwart of denk je meteen aan wit?
Je snapt wanneer je bij een zwart witte tegelvloer de zwarte tegels groter maakt met een zwarte of antraciet voeg. Doe je een witte voeg maak je de witte tegel opties groter.

De praktische kant van het verhaal.

  • De meeste zwart witte tegels zijn niet altijd dubbelhard gebakken. Heel vaak zie je dat het cementtegels zijn. Deze Portugese tegels zou ik zeker niet met een antraciet voeg gaan invoegen. De mooie witte tegel wordt er zeker niet witter op.
  • Een witte voeg voor een vloer is ook erg onpraktisch. Na verloop van tijd zie je zeker in een hal of woonkamer dat de loopvlakken donkerder worden dan de buitenste vlaken die weinig worden belopen.

De meest praktische voeg voor een vloer die veel belopen wordt is gewoon grijs van Eurocol bijvoorbeeld. Ook voor een zwart wit tegelvoer blijf je de zwarte en witte tegels beiden goed zien en maak je ze beide gevallen niet optisch groter dan de ander.

portugese-tegels-castelo-cementtegels

portugese-tegels-cementegels

 

3
Geef je mening

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Lissette

Graag zou ik willen weten of die zwart wit tegels te gebruiken zijn als toiletvloer en waar ik ze bestellen kan en wat de prijs is… het gaat om de zwart wit tegels die op de site staan in een keuken op de muur boven het gasfornuis, die verschillende tegels met een fiets en een boom en lantaarnpaal etc. Graag hoor ik uw reactie! Alvast bedankt! Groetjes lissette

Nicolas

Bedankt voor de tips. Persoonlijk was ik op ziek naar zwart/wit tegels keuken. Het liefst plaats ik ze ook zelf. Een mooie keuken zorgt voor nog mooiere gerechten.